Over mij

WIE BEN IK?

Pauline Rote

Een creatieve bevlogen duizendpoot, een gevoelsmens, enthousiast, pietje precies en verslaafd aan mijn camera.

Het liefst trek ik de natuur in (soms op een absurd vroeg tijdstip) om de stilte en de rust te vinden en die vast te leggen. Het geluid van de stilte, omlijst door ontwakende vogeltjes in het mooie ochtendlicht, daar word ik enorm blij van!

Als klein meisje was ik eigenlijk altijd al buiten en sindsdien wil ik al dat moois in me opnemen en ook vastleggen. Ik woon in de buurt van de mooie polders aan de Noord-Hollandse kust waar altijd wel een fijn plekje te vinden is.

Dat licht, de stilte, de ruimte en dat gevoel probeer ik over te brengen in mijn fotografie. Kleine details maken de foto. In de natuur zijn vogels, water en de wondere macrowereld favoriete onderwerpen.

Ook in andere vormen van fotografie zie je deze elementen terug, rust in het beeld, oog voor detail en gevoel in het beeld. Daarom vind ik het zo mooi om bijzondere momenten vast te leggen zoals bij trouwfotografie.

Daarbij schrijf ik graag en speel ik met woorden zoals ik speel met beeld.

Vanuit mijn gevoel en betrokkenheid kan ik me inleven in het onderwerp. Ik ga ver voor die ene foto: met mijn buik in de modder en haar in de kikkerdril tot languit op de grond van de trouwzaal. Zo lang ik dat beeld maar kan maken.

Mijn andere grote passie is schrijven. Op Boeksz.com publiceer ik gedichten en blogs en op Natuurfotografie.nl schrijf ik columns en interview ik collega natuurfotografen.